onsdag 14 april 2010

Vi fick en fråga om tips på hotell i Köpenhamn

Köpenhamn. Foto: Niclas Strandh
Vår kollega Fredrika F ska eventuellt snart åka på weekendresa till Köpenham. Då uppstår givetvis frågan; Vilket är det ultimata hotellet att bo på? Svaret skiljer sig antagligen beroende på vem man frågar och vad man man prioriterar, men vi skickade gladeligen in några tips. Här är hela listan...

Björns tips:

Ett hysteriskt hotell jag hört talas om är Hotel Fox.

Sedan lär The Square från Arp-Hansen vara schysst. Det ska ha gjort en rejäl uppryckning.

Axel Hotel Guldsmeden kanske är något.

Hotel Twentyseven kan vara värt att kolla.

Christofers tips:

Klassiska Radisson Blu Royal är rätt nice eftersom de fortfarande har en del av originalintredningen à la Arne Jacobssen kvar. Enligt dem själva är de världens första designhotell. Hyr rum 606 för en komplett upplevelse. Bor man där känns det nästan som att vara med i Mad Men på riktigt. Mkt bra läge också.

Ett praktiskt alternativ om man har barn och bil med sig är Scandic Sydhavnen, samma sak med Radisson Blu Falconeer. Dessa hotell har ofta bra rabatter, ligger lite utanför stadskärnan och har gott om parkeringsmöjligheter, samt bra förbindelser till city. Inga stora hotellupplevelser dock.

Hotell Phoenix, även det från Arp-Hansen, är tradionellt, ganska litet och fyrstjärnigt. Bra läge och mysigt, men förutsägbart. Ganska bra pris och ofta rabatter runt 1000 DKK  per natt.

Relativt nyöppnade (2006) Hotel Copenhagen Island (ytterligare ett Arp-Hansen hotell) har hyfsat läge på coola Kalvebod Brygge, fin modern design och ett bra priser ofta under DKK 1000-lappen.

3 kommentarer:

  1. Då tackar jag för hjälpen och rapporterar att sviten på Hotel Twentyseven nu är bokad (den kostade samma som ett vanligt dubbelrum!).
    Rapport följer - givetvis
    / Fredrika

    SvaraRadera
  2. Rekommenderar inte Phoenix. De bokar en märklig avgift på kortet vid ankomst, ungefär lika mycket som hotellet kostade (alltså dubbelt). De meddelar inte detta vilket leder till bekymmer vi restaurangbesök eftersom Phoenix bokat ca 3500 på vårt konto. När vi påpekar finessen med att tala om tilltaget så blir vi mkt otrevligt bemötta. Kan tilläggas att hotellet höll pengarna i mer än en vecka. "Så gör man på alla hotell" enligt dem. Konstigt då att inget annat hotell jag bott på haft samma märkliga policy.

    SvaraRadera
  3. Bra tips Petra. Vi ska unvika Phoenix framöver.

    SvaraRadera