torsdag 8 april 2010

Hilton Garden Inn Tribeca - när du behöver någonstans att sova i New York

Av: Björn M

Jag älskar New York. Det finns ingen stad som är så levande. Och det är ingen stad som väcker min nyfikenhet som New York. Städernas stad helt enkelt. Att äta frukost eller brunch på en dinner. Eller bara gå med en kopp kaffe från Starbucks längs någon av stadens avenyer eller gator. Kombinationen av storstadens puls och anonymitet med småstadens lugn och intimitet. New York förenar dimensionerna och smälter dem samman till en harmoni. Ena stunden den pulserande storstaden med hets, sirener, avgaser och ett oräkneligt antal människor. Nästa stund, ett gathörn bort, lugnet, lunken, de grönskande träden, stillheten, tomheten och närheten.


I helgen besökte jag återigen New York. Denna gång hamnade jag på ett Hilton-hotell, Hilton Garden Inn i Tribeca. Det är inte ett hotell jag själv skulle valt eftersom jag har lite svårt för de stora kedjornas hotell. De är ofta opersonliga och liknar mer ett löpande band än någonting annat. Men läget och priset lockade.

Det materiella på hotellet är bra. Bra rum med ett schysst badrum. En relativt skön säng. Rikt utbud av kanaler på TV:n - över 150 kanaler - vilket aldrig är fel för en jetlaggad Björn. Kaffebryggare, kylskåp och mikrovågsugn på rummet. Ingen minibar.

Men hotellet saknar identitet. Precis som Hotel Kempinski i Budapest skulle du kunna vara var som helst i världen.

Personalen är varken trevlig eller otrevlig. Jo, förresten en i sällskapet blev utskälld av personalen eftersom som hon inte beställde baconen samtidigt som hon beställde omeletten till frukost. En sak irriterar - hotellets hissar. Det finns två hissar och de smyger mellan våningarna - det är nästan så man tror att någon handvevar hissarna. Det är ständigt kö till hissen från bottenvåningen.

Men det som gör Hilton Garden Inn Tribeca till ett hotell att fundera på är priset och läget. Närheten till SoHo, Greenwich, Tribeca, Lower East, etc är perfekt. Priset talar också till Hilton Garden Inns fördel. För dig som vill bo bra men inte beredd att betala de normalt skyhöga hotellpriserna i New York är detta hotell ett mycket bra alternativ. Ett dubbelrum kostar ungefär 250 dollar per natt.

Du missar av hotellet inget om du bara väljer att vara på rummet. Men om du bara är på rummet missar du New York.

Hilton Garden Inn Tribeca är ett perfekt ställe för dig som behöver en plats att sova i New York som är hel och ren men inte vill att den ska kosta skjortan. Det samtidigt ett hotell för dig som vill ha nära till några av New Yorks trevligaste stadsdelar. Och dessutom har du tunnelbanan utanför dörren.

Omdöme

Hotellsjäl: 1 - Nej, jag hittade inte själen.

Service: 2 - OK, men inte mer.

Atmosfär: 2 - Nej, jag upptäckte inte någon atmosfär.

Sängar: 4 - Helt ok. Kanske lite bättre än helt OK.

Badrum: 3 - Helt OK. Men inte något mer.

Läge: 4 - Riktigt bra - det finns få lägen som slår detta läge

Frukost och restaurang: 1 - Besökte inte hotellets restaurang.


Betyg
18 poäng av 35 möjliga

Karta
Google maps

Webbsajt
Hilton Garden Inn Tribeca

(Foton från Hilton.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar