onsdag 31 mars 2010

The Standard i New York imponerar

Vår kollega Sofie G kom precis hem från en veckas semester i New York. Vi har varit grymt avundsjuka då hon skulle bo på hypade The Standard Hotel ett par nätter. Samtidigt är vi nyfikna och kunde inte vänta att ställa lite frågor om hotellet så fort hon var tillbaka.

The Standard Hotel New York - foto av Joseph A

Hur är det egentligen. Ser man på den spekatakulära bygganden utifrån får man ju verkligen en 60-tals känsla. Skulle du säga att atmosfären genomgående andas 60-tal på hotellet eller är känslan betydligt modernare när man kommer innanför väggarna?
Huset ser väl inte så charmigt ut på utsidan, men vid entréen ligger Standard Grill och sedan finns det även en Biergarten tillhörande hotellet som har öppet på sommaren. Ett gammalt tågspår som är omgjort till promenadväg, The High Lane, korsar under. Det skapar liv och rörelse runtom hotellet. Väl inne är det främst Boom Boom Room, hotellbaren på 18:de våningen, som andas 60-tal och personalens uniformer.

Vad tyckte du om servicen? Ibland när man chechar in på hippa hotell så får man nästan känslan av att personalen är för upptagen med sig själva och inte hinner med att ge serive till kunderna. Var det så på the Standard?
Servicen var bra. Receptionen var i sig ganska liten, men personalen var behjälplig och trevlig.

Det ryktas att receptionisterna har på sig något som kan liknas vid gamla flygvärdinneuniformer från Pan Am. Stämmer det? Det låter som om bara den grejer gör det värt att bo på The Standard.
Det stämmer att kläderna påminner om uniformer. Speciellt utmärkande är kläderna på personalen i Boom Boom Room, hotellbaren. Tjejerna har riktigt glammiga cocktailklänningar i siden och en stor rosett i håret. Det gör hotellet mer unikt och adderar till upplevelsen och helhetsintrycket.

Ok rummen, då. Var de så bra som man kan förvänta sig för priset? Det billgaste rummet kostar ju $195, men vill man ha en King Size-säng (och det vill man ju) så får man punga ut med $345 och uppåt.
Rummet var ett Superior Queen, litet (som på flera andra trendiga NYC-hotell) men ändå lagom. Det kändes lite som att vara i en båthytt. Mycket smart planerad, så man känner inte av att det är så litet som det faktiskt är. De stora panormafönsterna gör också att det känns öppet och luftigt. Försök att få utsikt mot downtown. Då ser man Hudson-floden, Frihetsgudinnan och sedan hela downtown. Helt super - dag som natt!

Och badrummet? Kunde man ligga i badet med utsikt över Manhattan?
Det går att se utsikten från badkaret, men det finns också lite större rum med soaking tub.

The Standard ligger ju i lite ruffa men samtidigt mycket hippa Meatpacking District. Var det ett bra läge tycker du?
Detta område är mycket trendigt och bra! Granne med några av de bästa restaurangerna i stan Pastis, Spice Market, Buddakan och många fler. Den lyxigaste shoppingen bara ett stenkast bort som DVF, Scoop och Stella Mccartney. Dessutom finns mycket annat som Chelsea Market, gallerier, en massa nattklubbar nära inpå och det är gångavstångd till Bleeker Street med fantastiska Magnolia Bakery och mysiga butiker. Jag tycker att läget inte kan bli bättre. Med West Village och 13:de gatan som utgångspunkt är det ganska nära till allt!

Jag antar att det inte ingick frukost som på så många andra amerikanska hotell, fick ni ändå möjlighet att testa restaurangen eller baren på hotellet?
Frukost ingick inte, men det finns många alternativ runtom (Pastis, The Diner, Amy’s Bread, Le pain Quotidien i West Village). Vi åt middag på Standard Grill och det var mysigt med mycket god mat. Restaurangen har fått en hel del bra recensionerBoom Boom Room är en cool bar, med bästa utsikten i stan! En helkväll här blir dock rätt dyrt när en öl och en drink går loss på 34 USD! Men trevlig atmosfär, goda drinkar och en magnifik utsikt! Sedan finns det som sagt en Biergarten utomhus och en mindre hotellbar bredvid receptionen och en mysig bar på Standard Grill.  

Sist men inte minns, skulle du säga att The Standard är ett hotell med själ?
Jag blev mycket förtjust i hotellet och inget kan slå utsikten! Mycket fräsht, coolt och snyggt – samtidigt som det finns mycket att upptäcka i detaljerna som till exempel den surrealistiska videon som rullar i hotellhissen. Jag gillar också mixen med de olika miljöerna på hotellet som alla är tilltalande på olika sätt och har sina egna karaktärisktiska drag. Ett hotell med själ? Japp! Absolut!

Karta
Google maps

Webbsajt
http://www.standardhotels.com/new-york-city/

Läs också
Tidningen Res har nyligen publicerat en intervju med André Balazs som ligger bakom The Standard i New York. Även Jennie på glamour.se har nyligen lagt upp en recension.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar