söndag 28 mars 2010

Hotel on Rivington - New York - ett hotell där jag vill sova


Av: Björn M

Låt mig gå rakt på sak. Sängarna på Hotel on Rivington är bland de bästa jag sovit i. Jag vet inte vad det är för speciellt med dem. Men de är otroligt sköna. Jag återvänder till Rivington därför jag vet att jag kan sova gott där. Och att trots att jag drabbas av jetlag som oftast vid mina besök där så kan jag somna om de tidiga mornarna när magen säger att det är dags och gå upp och klockan säger att det är lång tid kvar till frukost.



Hotel on Rivington tillhör kategorin av hotell med själ och hög trendfaktor. Även om den senare på senare tid har börjat avta. Baren på hotellet var en het klubb för några år sedan. Fortfarande lockas mycket folk till hotellbaren på fredagar och lördagar. Fortfarande håller sig hotellet med en dörrvakt likt en nattklubb dessa kvällar.

Hotellets entre liknar något hämtat ur Star Wars, du kommer in genom en molekyl. Rakt fram finner du hissarna som tar dig upp till receptionen och rummen. Till höger finns hotellbaren och restaurangen.

I receptionen så kan det ta tid. Två personer är såväl receptionist som concierge. De är vänliga och tar sig tid. Och de hjälper till. Men här lyser den ibland överdrivna amerikanska vänligheten med sin frånvaro - tack och lov. Istället är det korrekt med lite attityd - på ett bra sätt. De bokar bord och tipsar om bra ställen. Men en tanke slår mig att personalen är nog castad för jobbet. Här handlar det om utseendet i första hand, attityden (i positiv bemärkelse) i andra hand och servicekänsla i tredje hand.

Rummen är vid sidan sängarna en tudelad upplevelse. Rummet är helt ok om du bor på något av de övre planen - där finns de större rummen. Sängar och en soffa. En liten arbetsplats. Och trådlöst Internet. En snygg, designad och välfylld och överraskande minibar gömmer sig i en av garderoberna.

Men rummet har en nackdel. De små badrummen som saknar ventilation och det är nästan omöjligt att inte få golvet fyllt med vatten när du duschar.

TV har ett bra utbud av kanaler som lämpar sig utmärkt för en jetlagad svensk. Något för de flesta smaker. Allt från CNN och BBC America via sport till film.

Hotellfrukosten är kanske lite skral. Även om det till skillnad från de flesta hotell i USA ingår frukost. Här finns bagels med creme cheese och sylt, flingor av olika slag (framförallt i form ett antal sockerchocker), frukt och yoghurt men sedan tar det stopp. OK, du kan beställa från deras frukostmenu men då får du betala.

När man bor på Hotel On Rivington ska man vara medveten om att efter engelska är svenska det mest talade språket. På Hotel On Rivington bor många, många svenskar.

Omdöme

Hotellsjäl: 4 - Det finns någon. Sedan är frågan vad det är för själ. Lower East mets commercialism.

Service: 4 - Bra men inte överambitiös

Atmosfär: 4 - Trendigt, men trendfaktorn dalar

Sängar: 5 - Bäst

Badrum: 2 - Ja, det blir blött på golvet och spegeln immar igen.

Läge: 5 - Lower East är trevligt, samtida och väldigt schysst. Dessutom ligger det nästan dörr i dörr med Schillers, som är en bra brunchupplevelse.

Frukost och restaurang: 3 - Frukosten är OK, men inte mer. Restaurangen är ofta fullsatt.

Betyg
27 poäng av 35 möjliga

Karta
Google maps

Webbsajt
http://www.hotelonrivington.com/

Läs även
Rivington verkar vara ett av Olle Wästbergs favorithotell i New York. DN nämner hotellet i artikeln "På rockpromenad i New York" från mars 2010. Expressen nämnde Rivington i sitt resereportage om Lower East Side från december 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar