onsdag 24 mars 2010

Palazzo – dussinlyx the Las Vegas way

Palazzo sett från The Strip

Av: Christofer B

Las Vegas är USA:s hotellrumtätaste stad. Utan konkurrens. Förutom de talrika helgbesökarna som framförallt är där för festen och spelandet förläggs ett stort antal konferenser och mässor till Sin City. Jag är där just för att delta i en sådan mässa. CES - Consumer Electronics show samlar varje år tusentals personer från konsumentelektrionikbranschen i något som liknar deras Mecka. A och O under en stor konferens och mässa är logistiken. Att lätt kunna ta sig til alla relevanta platser såsom konferenscentret, bra shopping och bra matställen och underhållning för att uthärda kvällarna hemifrån.

Just därför valde jag att bo på relativt nybygga Palazzo. Det största fördelen med Palazzo är nämligen just läget. Hotellet ligger på Las Vegas Boulevard South eller "The Strip" med närapå optimalt läge i direkt anslutning till Sands Convention Center, inte långt från Las Vegas Convention Center och nära andra populära hotell som Wynn, Encore, Venetian och på gångavstånd från klassiska Bellagio – det första riktiga superlyxhotellet i Las Vegas.

Lobbyn
Palazzo är ett systerhotell till Venetian, ett exklusivt hotell med Las Vegas-mått mätt som gjort sig ett namn på att kopiera atmosfär och kända miljöer från klassiska Italien. I Venetians shoppingcenter kan man bland annat företa sig gondolfärder inomhus komplett men skönsjungande skeppare. Extremt tacky, men något som i alla fall alla de inresta asiaterna verkar älska. Palazzo bygger vidare på samma tema och ska föreställa en replika av ett italienskt renässanspalats med överdådiga utsmyckningar i marmor. Men där man i Ventian har lyckats skapa någon slags konstig fakeitaliensk stämning som faktiskt är ganska trevlig har man misslyckats i Palazzo. Invändigt känns hotellet alltför standardmässigt. Superlyx javisst, men i en miljö som Las Vegas sticker det inte ut på något sätt. Det känns som om man bor i ett stort shoppingcenter. Mycket tack vare att man i direkt anslutning till hotellets överdådiga lobby har byggt just ett sådant. Ett shoppingcenter med ett 50-tal lyxbutiker som i alla fall när jag var där var i princip helt öde.

Sovrummet med två queens
Palazzo är ett all suite hotell, alla rum betecknas som sviter. Av varierande storlek. Standardsviten som jag bor i är storleksmässigt perfekt. Vem behöver egentligen större? Jag har en faibless för kingsize sängar så jag väljer en sådan, men man får dubbla queens för samma pris. Direkt när man kommer in i rummet ligger badrummet. Därefter garderob, sovrumsdel och sist en stor vardagsrumsdel som ligger en halv trappa ned. Vardagsrummet har en stor soffgrupp framför en 42" platt TV. Mycket plysch och smaklösa utsmyckningar. Minibaren har ett bra sortiment utan att sticka ut. Hotellrummet har för övrigt hela tre platt-TV apparater vilket var ett huvudargumenten för att boka just detta rum, men som i praktiken visar sig vara mycket svårt att faktiskt används. Den andra TV-apparaten, också den runt 40", sitter direkt framför king size-sängen. Det blir den som används mest. Den tredje sitter på väggen i badrummet och det kommer jag mig inte ens för att slå på, mest för att fjärrkontrollen visar sig vara försvunnen. Det som jag gillar bäst är att Palazzo har ett överflöd av HD-kanaler. Men var finns HBO?!? De tre TV-apparaterna blir i alla fall det som jag framförallt kommer ihåg från detta rum.

Det nedsänkta vardagsrummet
Med den försvunna fjärren kommer jag naturligt in på det som är min starkaste kritik mot Palazzo. Känslan av att hela hotellet är en kuliss och att det redan efter 1,5 år visar tydliga tecken på förfall och slarv av personalen. Jag räknar in en antal småmissar på rummet som bidrar till att känslan av lyx snabbt krackelerar. Förutom den att den nämnda fjärren saknas så är det flera lampor som inte fungerar, handtagen på ett av sängborden hänger löst, den trådlösa telefonen är inte inkopplad och saknar sladd. Det är fläckar på marmorskivorna och på vardagsrumsbordet i läder. Äckligt. Missar som är självklart oacceptabla i den kategori hotell som Palazzo vill spela i.

Positiva saker i rummet är överdrivna utrymmen som ofta är vanligt i amerikanska hotell, en fantastisk säng, fönster i vardagsrummet som går hela vägen från golv till tak och TV-apparaterna förståss. Komplett med ett stort antal HD-kanaler som man snabbt blir bortskämd med i staterna.

Inom hotellet finns ett stort antal restaurangalternativ, barer och nattklubbar i olika prisklasser. De flesta i den högre delen av prisskalan. Flera steakhouses varav ett hett nytt Wolfgang Puck-hak som heter Puck, flera olika asiatiska, italienska, en sportbar och lite enklare cafeer och en espressobar från Illy. Sammanbyggt med Palazzo ligger som sagt också Venetian med ännu fler alternativ.

Jag hinner prova tre av hotellets 16 restauranger, asiatiska Zine Noodles Dim Sum, mexikanska Dos Caminos och sportbaren Lagasse's Stadium. Den som faktiskt gör störst intryck på mig är sportbaren. Enkel mat med burgare och öl i centrum, men en avslappnad och spännande miljö med ett mycket stort antal platta TV-skärmar som konstant visar all aktuell sport. Dessutom en form av arenaliknande loungemiljö i centrum som inte liknar någon annan sportbar jag sett. Sportsbar-chic skulle man kulla kalla det. Den mexikanska är också bra, kanske en av de bättre mexikanerna i Las Vegas just nu. Men nudelrestaurangen, den som på pappret borde vara bäst, imponerar inte. Asiatiska smaker i USA blir tyvärr ofta alldeles för tama och urtvättade för att passa den amerikanska publiken.

Utsikten från mitt rum är fantastisk. Jag ser ut över hotellets poolområde och rakt över The Strip. Mitt emot ligger relativt nya Trump Hotell och i fjärran bergen som delvis är snötäckta trots att det är mitt i öknen. Det sista jag tänkar inna jag lämnar hotellet är att nästa gång jag åker hit ska jag passa på att åka skidor och då ska jag hitta ett hotell med mera själ.

Omdöme

Själ: 2 - Totalt själlöst som så många andra koncepthotell i Las Vegas.

Service: 3 - OK. Snabb och pålitlig rumsservice. Incheckning drabbas lätt av köer och väntetider när många gäster anlämder samtidigt.

Atmosfär: 3 - Bra Las Vegas atmosfär om man gillar 24/7 livet i kasinot med ljudet från spelmaskinerna och ständigt festande människor.

Sängar: 5 - Mycket bra – överdådiga King size. Eller två Queen. Bra bäddning för att vara i USA.

Badrum: 4 - Ok. Inte överdrivet stort, men med dusch och bad separat. Helt i marmor och känns fräscht. Platt TV ger extrapoäng även om den i mitt fall inte kunde användas pga saknad fjärrkontroll.

Läge: 5 - Det bästa med hotellet. På strippen och nära till allt.

Frukost/restauranger: 3 - Med 16 restauranger borde man kunna hitta något som passar. Frukostalternativen jag provar är dock ganska dåliga och frukost ingår inte i rumspriset. Det är bättre på kvällen och mest spännande är faktiskt oväntat nog sportbaren.
Betyg
25 poäng av 35 möjliga

Karta
Google maps

Webbsajt
http://www.palazzolasvegas.com/

1 kommentar: